Η «Ελιά Νάτσιος» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τη Πορταριά Χαλκιδικής.
Η καλλιέργεια των ελαιώνων χαρακτηρίζεται από την ορθολογική χρήση νερού, λιπασμάτων και μέσων φυτοπροστασίας (εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης) προσφέροντας έτσι ποιοτικά προϊόντα με στόχο την ικανοποίηση του καταναλωτή και προστασίας του περιβάλλοντος.
Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής γίνεται το φθινόπωρο και συγκεκριμένα τον μήνα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.Οι ελιές συλλέγονται χειρονακτικά από το δένδρο μία προς μια.
Δίνεται μεγάλη προσοχή σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου ο καρπός να συλλεχθεί χωρίς χτυπήματα ,σημάδια ή άλλες εκδορές. διαδικασία της ωρίμανσης των ελιών διαρκεί περίπου 3 μήνες έως ότου γίνει εξαγωγή των ελιών από τις δεξαμενές επεξεργασίας.
Με σημαντικά οφέλη για υγεία και μακροζωία, οι ελιές και τα προϊόντα τους αποτελούν πολύτιμα συστατικά της καθημερινής μας διατροφής.
Ο καρπός τους ήταν από τα αρχαία χρόνια ευλογημένος, σύμβολο γνώσης, σοφίας, αφθονίας, υγείας, δύναμης και ομορφιάς.
Οι ελιές περιέχουν πολύ λίγους υδατάνθρακες και είναι πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων (ελαϊκό οξύ).
Οι ελιές είναι πλούσιες σε μέταλλα, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, το κάλιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός και το σελήνιο.
Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, καθώς περιέχουν μικτές τοκοφερόλες.
Η περιεκτικότητα της ελιάς σε νάτριο είναι υψηλή.
Οι ποικιλίες που διατίθενται είναι ελιά πράσινη Χαλκιδικής και Καλαμών. Συγκεκριμένα οι πράσινες ελιές Χαλκιδικής επεξεργάζονται ως ισπανικού τύπου αλλά και φυσικές. Αντίστοιχα οι ελιές καλαμών επεξεργάζονται ως φυσικές.